Alles wat je moet weten over Black Friday

Enkele jaren geleden werd Black Friday alleen in de Verenigde Staten georganiseerd, maar tegenwoordig kun je ook in Nederland van de beste Black Friday deals profiteren. Door op Black Friday te shoppen, kun je veel geld besparen. Het is dan ook zeker interessant om je wat meer in deze retail feestdag te verdiepen.

Black Friday: een korte introductie

Black Friday, in het Nederlands ook wel ‘Zwarte Vrijdag’ genoemd, valt ieder jaar op de vrijdag na Thanksgiving. Voor Amerikanen is dit een belangrijke dag, want op deze dag doen zij hun eerste inkopen voor Kerst. Veel bedrijven geven hun werknemers zelfs een vrije dag op Black Friday, zodat ze goed inkopen kunnen doen.

En goed shoppen doen de Amerikanen zeker op Black Fiday. Winkeliers bieden hun producten op deze speciale dag namelijk met hoge kortingen aan. De kortingen van Black Friday kunnen oplopen tot 90 procent, dus het is zeker interessant om op deze dag inkopen te doen voor Kerst. Door de hoge kortingen die winkeliers op Black Friday bieden, is deze speciale dag erg bekend geworden. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland.

De oorsprong van Black Friday

Het is niet helemaal duidelijk hoe Black Friday vele jaren geleden ontstaan is. De meeste mensen denken dat het ontstaan van deze speciale shopping dag iets te maken heeft met parades.

Amerikanen zijn groot fan van parades. Zeker in de week voor Thanksgiving werden (en worden er nog altijd) vele parades georganiseerd in het grote land. Vroeger speelden warenhuizen hier slim op in, door hoge kortingen aan te bieden op diverse producten. Uiteindelijk ontstond er een traditie en hier kwam Black Friday uit voort. Of dit ook echt de oorsprong van Black Friday is, is niet bekend. Het is simpelweg niet helemaal duidelijk waar deze feestdag vandaan komt.

Black Friday in Nederland

Enkele jaren geleden werd Black Friday alleen in de Verenigde Staten georganiseerd. Vandaag de dag doen er echter steeds meer Nederlandse winkels mee aan de speciale shopping dag. Black Friday in Nederland is zeker niet zo groot als Black Friday in Amerika, maar de feestdag wordt ieder jaar wel groter en groter. Dit betekent dat je ook in Nederland goed kunt shoppen op Black Friday.

Enkele Nederlandse bedrijven die meedoen met Black Friday, zijn Bol.com, MediaMarkt, Coolblue, ICI Paris, Hunkemoller, Bart Smit, Bever en H&M.

Geld besparen met Black Friday deals

Door op Black Friday te winkelen, kun je veel geld besparen. De Nederlandse kortingen van Black Friday zijn over het algemeen niet zo hoog als de Amerikaanse kortingen, maar geld besparen doe je zeker. Wil je een grote aankoop doen? Dan raden wij je zeker aan even te wachten tot Black Friday, want op deze manier bespaar je tientallen tot zelfs honderden euro’s.