De kosten van meubels op maat maken

Houtsoorten

Meubels op maat maken, dat klinkt als iets voor de ‘rich and famous’. Toch is het voor iedereen bereikbaar om meubels te laten maken die helemaal naar jouw wens zijn. En ondanks dat maatwerk heel erg duur klinkt, kan dat in de praktijk behoorlijk meevallen. Je kunt je geld uitgeven aan meubels die je niet echt mooi vindt of die ook niet echt passen in de ruimte of je kiest voor een kleine meerprijs voor iets wat echt helemaal jouw smaak is. Kies je iets wat het net niet helemaal is, dan ben je er ook snel op uitgekeken. Maatwerk meubels blijven echter een leven lang mooi.

Kast

Besparen op meubels op maat maken met buitenlandse werkplaatsen

Toch klinkt het vreemd dat ie wat helemaal voor jou op maat wordt gemaakt niet eens zo heel veel duurder is dan standaard meubels. Natuurlijk is een en ander wel afhankelijk van jouw wensen en de houtsoort. Sommige meubelmakers hebben buitenlandse werkplaatsen waar de meubels gemaakt worden. Op die manier kan er bespaard worden. Dit kan niet bij alle meubels maar wanneer het wel mogelijk is, kan het veel geld schelen.

Meubels op maat maken

Offerte op basis van technische tekening

Een echte prijs voor maatwerk is moeilijk te geven. Het is immers afhankelijk van het ontwerp, de details, de houtsoort en het formaat. Daarom kun je het beste een afspraak maken met een meubelmaker. Zij luisteren naar jouw wensen en kunnen meer vertellen over de mogelijkheden. Daarnaast kunnen ze goed doorvragen zodat er uiteindelijk een eerste schets op papier komt te staan. Op basis van deze schets kan een eerste prijsopgave gegeven worden. Pas nadat de schetsen uitgewerkt zijn, kan er een definitieve offerte gegeven worden. Heb je interesse in maatwerk? Maak dan een afspraak bij een meubelmaker. Zo weet je zeker dat er voldoende tijd voor je is.