Mediteren voor je gaat slapen

mediteren

Goed advies

Al enige tijd houd ik mij bezig met mediteren. Ik vind het fascinerend hoe mensen compleet rustig kunnen zijn en hun blik kun keren naar hun geest om zo weer in balans te raken. Dat wilde ik zelf ook en daar ging ik mee aan de slag. Een tijd geleden ben ik een cursus gaan volgen om te leren mediteren en daar gaven zij mij goed advies. Namelijk elke avond voor het slapen gaan een aantal minuten te proberen mediteren. Dat was misschien wel het meest nuttige advies dat ik het afgelopen jaar gehad heb! De kwaliteit van mijn nachtrust is namelijk ontzettend vooruit gegaan. Mijn hoofd is een stuk rustiger op het moment dat ik ga slapen en zo slaap ik dus dieper en langer. Voorheen werd ik meerdere malen per nacht wakker. De huisarts gaf toen ook aan dat dat waarschijnlijk ligt aan mijn gepieker. Daar heb ik nu geen last meer van!

Meer rust

Dankzij het mediteren heb ik meer rust in mijn leven en dat doen de kwaliteit van mijn hele leven goed! Ik ben gelukkiger en kalmer. Zo ben ik bijvoorbeeld ook productiever! Het is echt een aanrader voor iedereen die iets beters wil.