Wat vind je zoal in de sportwinkel?

Een bezoekje aan de sportwinkel kan vaak overweldigend zijn, duizenden artikelen voor vele sporten vind je er terug. Van hardloopschoenen, tot basketballen, snowboard bindingen en zelfs zwembrillen. Je vindt het in een goede sportwinkel allemaal. Ben je een echte sportfanaat dan kun je het beste niet te vaak een sportwinkel betreden. Voor je het weet ben je gestart met een nieuwe sport en heb je een halve afdeling in je winkelkarretje liggen. Het is vaak ook een door de bomen het bos niet meer zien in een sportwinkel, honderd snowboard schoenen bijvoorbeeld, maar welke zijn nu geschikt voor jou? Ook voor een snowboard kopen ben je bij een sportwinkel aan het juiste adres!

Laat je helpen door een medewerker

Een duidelijke, maar toch vaak vergeten tip, laat je helpen door een medewerker van de sportwinkel. Ze werken er niet voor niets en hebben vaak veel kennis van alle sporten waarvoor zij producten verkopen. Zij kunnen je precies zeggen welk merk en zelfs model schoen het beste bij jou past. Welke materialen je nodig hebt voor het zwemmen of je basketbaltraining. Vraag om advies en geef aan waarvoor jij spullen nodig hebt, zij kunnen dan vaak een goede inschatting maken. Zo maak je gebruik van het grote voordeel van fysieke winkels tegenover online aanbieders.

Ga doelgericht naar de sportwinkel

Ga naar de sportwinkel met een doel. Ga je op wintersport? Zoek dan naar thermokleding, een helm, handschoenen snowboard bindingen en je eigen snowboard/ski’s. Heb je net nieuwe thermokleding? Loop dan langs deze spullen en kijk naar waar je echt voor komt. Zo voorkom je dat spullen onnodig aan je handen blijven plakken. Die nieuwe helm in die gave felle kleur ziet altijd leuk uit, maar heb je hem wel echt nodig? Maak een lijstje thuis en hou je hier aan, zo heb je nog wat extra over voor op wintersport zelf bijvoorbeeld.