Welke verschillende huidtypes zijn er?

natuurlijke gezichtsverzorging 4

Voor een goede gezichtsverzorging is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Dit helpt namelijk bij het kiezen van de juiste producten. Je kunt een normale huid hebben, die soepel en zacht is en zichtbare poriën heeft die niet open staan. De huid heeft een gelijkmatige, matte glans. Wanneer je ouder wordt, veroudert de huid. De huid verliest dan elasticiteit en wordt dunner. Er ontstaan rimpeltjes. De oudere huid heeft meer verzorging nodig. Ook de gevoelige huid heeft baat bij extra verzorging, maar hier moet wel goed opgelet worden want gevoelige huid reageert vaak ook juist op alcohol of parfum in verzorgende producten. Verder kan je de gevoelige huid herkennen aan de fijne structuur en dunheid.

Zoveel mensen, zoveel huidtypes

Naast de normale huid, de oudere huid en de gevoelige huid zijn er nog veel meer huidtypes. Zo heb je ook de droge huid, die weinig vocht en vet bevat en daardoor ook gevoelig kan zijn. Er zitten vaak schilfertjes of rode vlekjes op de droge huid, die fijn is van structuur met moeilijk zichtbare poriën. Tegenovergestelde is de vette huid, die door een hoge talgproductie vaak veel onzuiverheden laat zien. De vette huid glanst veel. Er is ook nog een combinatie van de droge en vette huid, de gemengde huid. op de T-zone (de neus, de kin en het voorhoofd) is de huid vet, terwijl op de wangen de huid juist droog is.

De juiste verzorging voor jouw huid

Wanneer je weet wat voor type jouw huid is, kun je gericht een goede gezichtsverzorging kiezen. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Een normale huid heeft hele andere behoeftes dan een gevoelige of droge huid, en wat goed is voor een vette huid is voor de verouderende huid weer minder fijn. Daarom is het heel belangrijk om goed naar je huid en huidtype te kijken, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Factoren zoals je omgeving, je leeftijd, hormonen, voeding en andere zaken kunnen invloed hebben op je huidtype en daarom is het belangrijk de vinger aan de pols te houden zodat jij altijd de beste verzorging voor je gezicht kunt kiezen.