Woning gekocht in Spanje

Drie jaar geleden besloot ik een tweede woning te kopen in Spanje. Het idee ontstond doordat ik jaarlijks met mijn gezin naar dezelfde regio van Spanje op vakantie ging. Een tweede woning kopen, zou ons heel wat huurkosten besparen. Bovendien kan ik op elk moment een vlucht boeken om te genieten van het mooie weer. Voor mij geen koude winters meer.

Schakel een makelaar in

Het is belangrijk dat je op voorhand alle nodige informatie opzoekt over de wetgeving rond het kopen van een woning in Spanje. Zo heb je een beter inzicht over de prijzen van bepaalde regio’s, de aandachtspunten waarop je moet letten en de zaken die je op voorhand moet regelen. Ik liet me bijstaan door een erkend makelaar met heel wat ervaring. Samen gingen we op huizenjacht.

Een spannende zoektocht

De makelaar liet me online heel wat woningen zien, die voldeden aan mijn criteria. Na enkele woningen aangestipt te hebben, organiseerden ze een reis om samen met mij enkele woningen te bezichtigen.

En nu genieten maar

Uiteindelijk koos ik voor een charmante woning in een residentiële wijk met een gemeenschappelijk zwembad. De makelaar regelde de verkoop tot in de puntjes. We lieten het huis nog wat inrichten naar onze smaak. Vanaf nu verblijven we elke vakantie onder de Spaanse zon. Genieten maar!