Dit zijn de verschillende soorten hypotheken waar je uit kunt kiezen

aflossingsvrije hypotheek

Ben jij jezelf aan het inlezen over hypotheken? Slim, want het kan nogal een lastig te begrijpen onderwerp zijn. Daarom is het belangrijk om je zo nu en dan even in te lezen. En zeker wanneer je een nieuwe woning gaat kopen is dit belangrijk. Wij geven je dan ook een aantal tips bij het vinden van de juiste hypotheek. Zo kun je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek afsluiten, maar dat is niet altijd mogelijk en de beste keuze.

aflossingsvrije hypotheek

Verschillende hypotheken

Een hypotheek afsluiten is voor veel mensen een spannende periode. Zo moet je eerst een hypotheek vinden die voor jou geschikt is. Vervolgens dien je de goedkoopste aanbieder met de beste voorwaarden te vinden. Maar hoe pak je dat slim aan? Neem eerste de verschillende hypotheken eens door. Zo kun je lineair aflossen, waarbij je telkens hetzelfde maandbedrag betaalt en de rente zult betalen over het bedrag wat je niet hebt afbetaald. Maar je kunt ook een aflossingsvrije hypotheek nemen. Dit is echter niet mogelijk voor starters, en vaak ook niet de beste keuze. Hierbij betaal je maandelijks niets terug, maar betaal je enkel de rente. Aan het einde dien je alles af te betalen in een keer. 

aflossingsvrije hypotheek

Echter zijn er dus veel mogelijkheden, maar dien je altijd de hypotheek te vinden waarbij de rentes zo laag mogelijk staan. Je kunt dit soort vergelijkingen maken op een vergelijkingswebsite. Daar heb je binnen enkele minuten al de goedkoopste hypotheek gevonden.