Ik wil secretaresse worden!

secretaresse worden

Al vanaf jongs af aan wilde ik secretaresse worden. Mijn ouders vonden dit alleen niet een goede opleiding voor mij en wilde liever dat ik naar de universiteit ging. Daar ben ik begonnen met de opleiding Geneeskunde, wat uiteindelijk echt veel te moeilijk bleek te zijn. Ik wilde meer praktijk dingen leren en echt mensen helpen. Toen ben ik begonnen op het HBO met de opleiding pedagogische hulpverlening. Ik kwam er al snel toen achter dat ik liever mensen wilde helpen zonder medische achtergrond. Daarmee bedoel ik dat ik een ander soort dienstverlening wou gaan doen. 

Echt een droomsecretaresse worden secretaresse worden

Toen bedacht ik me dat ik vroeger altijd secretaresse wilde worden en daar ben ik toen mezelf op gaan focussen. Ik wist nog niet precies welke richting ik daarmee op wilde, want je kunt natuurlijk richting de financiële kant gaan of in de horeca. Ik wilde liever de administratieve en financiële kant op. Ik kwam uit op de website van Fabius Opleidingen. Ik herkende deze naam meteen, want hier had een vriendin van mij ook een cursus gevolgd, maar dan om te leren boekhouden. Zij was hier erg over te spreken dus ik nam contact met ze op.

Toegankelijk

Ik wist niet of ik misschien te oud zou zijn, want ik ben inmiddels al 45. Gelukkig was dit helemaal geen probleem en vertelden ze me dat er juist wat oudere mensen daar komen. Voornamelijk doordat het minder tijd in beslag neemt dan een reguliere opleiding. En ook daarom voor mij een dikke vette aanrader!