Wat te doen tijdens een weekendje weg in Limburg?

weekendje weg limburg

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in de vakantie een weekendje weg te gaan in eigen land. Dat heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van een weekendje weg naar het buitenland. Het is namelijk veel minder duur om in Nederland te blijven. Als je naar het buitenland gaat moet je al snel uren rijden of dure vliegtickets kopen. Daar komt nog bij dat je vaak de taal niet beheerst. Als je dit wilt voorkomen kun je ook kiezen voor een weekendje weg in Limburg

weekendje weg limburg

Stedentrip

Als je een weekend weg wil kun je er voor kiezen om een stedentrip te maken naar een stad in Limburg. Er zijn verschillende prachtige steden in Limburg te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een weekendje Maastricht. In Maastricht zijn een hoop prachtige bezienswaardigheden die je niet kunt missen. In de stad zul je al gauw zien dat er een hoop prachtige oude gebouwen staan. Zo kun je onder andere naar de Sint-Servaasbasiliek toe gaan. Dat is een prachtig oud gebouw waardoor je je even in het verleden waant. Als je van shoppen houdt kun je er voor kiezen om een weekend naar Roermond te gaan. Daar is namelijk het grootste outlet van ons land gevestigd. Je kunt daar allerlei designer merken voor lage prijzen kopen. 

weekendje weg limburg

Natuur

In Limburg zijn een aantal prachtige natuurgebieden te vinden. Er zitten in die parken verschillende dieren die je op weinig andere plekken tegenkomt. Zo kun je bijvoorbeeld wilde zwijnen en herten tegenkomen wanneer je gaat wandelen in Nationaal Park de Meinweg. Het is meestal erg rustig in het park waardoor je op je gemak van alle natuur kunt genieten. Een wandeling door de heuvels kan ook prachtig zijn. Als je verder naar het zuiden wandelt zul je merken dat de heuvels steeds hoger worden.