Asus: zoveel meer dan laptops

Asus

Asus ken je ongetwijfeld van de laptops. Ooit was er een tijd dat minstens de helft van ons een laptop van Asus gebruikte, thuis of op het werk. Asus is nog steeds populair om haar laptops, maar wist je dat het merk eigenlijk groot is geworden met hele andere producten?

Asus

In 1989 werd Asus opgericht als klein bedrijf met een minimaal marktaandeel. Inmiddels heeft Asus 15.000 medewerkers en maken ze laptops, videokaarten, moederborden, monitoren en meer.

Het begon bij het moederbord

Wist je dat Asus niet groot is geworden met laptops maar met de productie van moederborden? Veel mensen weten dit niet omdat ze simpelweg nooit een los moederbord hebben hoeven kopen. De doorsnee consument koopt een standaard pc of laptop en weet vrij weinig van de innerlijke werking. Bij Asus weten ze dat wel. 

Hoofdproduct van Asus

Toen Asus ongeveer een jaar bestond lanceerde het bedrijf haar derde moederbord. Dit werd uiteindelijk een van de populairste moederborden ter wereld en is direct verantwoordelijk voor het succes van Asus. Het bedrijf zocht de samenwerking met Intel en leverde vanaf toen nog betere kwaliteit producten.

Moederbord voor gaming

Asus levert moederborden voor zowel commercieel gebruik als gaming. Een moederbord voor gaming moet natuurlijk aan andere eisen voldoen. Vaak wordt dit gebruikt als basis om zelf een gaming pc samen te stellen en dus heeft het bepaalde specificaties nodig. 

Asus maakt overigens ook moederbordaccessoires. Met de juiste onderdelen kun je een pc bouwen die volledig voldoet aan jouw gaming behoeften.