Breien is terug van weg geweest!

Wol

Haken was alweer helemaal hip, maar breien is ook weer terug van weg geweest. Sinds ik de rondbreinaalden heb ontdekt vind ik breien ineens wel leuk. En met mij wel meer mensen. De breipatronen vliegen je op Pinterest of Instagram om de oren. De breiwereld is nu ook voor mij open gegaan, want wat kun je leuke en mooie dingen breien! Als ik al die dingen zie die je kunt maken, dan krijg ik zin om naar de wolwinkel te rennen om bolletjes wol te halen en aan de slag te gaan.

Leren breien

Vele projecten dus

Een sjaal voor het koude weer is een mooi beginners project, het kost niet veel tijd om te maken en je kunt er even inkomen. En het leuke is dat je hem dan natuurlijk perfect kunt afstemmen op je jas. Daarnaast kun je op je gemak de steken uitproberen en dan lekker dragen natuurlijk. Dan kun je een eenvoudig vest gaan maken zoals het bernadette vest op lekkere grote naalden. Snel klaar maar een prachtig warm en draagbaar resultaat. Ik ben van het grote stappen snel thuis principe, dus bernadette vest was een van mijn eerste breiprojecten. Of een top-down trui breien, waarbij je van boven naar beneden de hele trui breit. Door op deze manier te breien kun je de lengte van de trui en mouwen makkelijk aanpassen, en je kunt tussendoor snel passen of het wel goed gaat. Voor de gevorderde breier kun je dan ook mooie motieven in gaan breien in je trui.

Wol

Nu is de herfst ook wel een ideaal seizoen om te (gaan) breien, lekkere warme sjaals en vesten breien om er vervolgens mee op de bank te kruipen en de breinaalden weer op te pakken. Wat word/is jouw brei project?