Juwelen en glaskunst museum Lalique

Bent u ook zo een fan van juwelen- en glaskunst? Kom dan snel langs bij museum lalique. In museum Lalique kunt u de mooie kunstwerken van René Lalique bezichtigen. René Lalique werkte heel gedetailleerd met een loep waardoor hij zijn kunstwerken kon voorzien van symboliek en geheime details. In het museum hebben we daarom touchscreens zodat men kan inzoomen op het kunstwerk, omdat het met het blote oog erg moeilijk te zien is. In het museum Lalique valt meer te zien dan alleen kunstwerken van René Lalique. Er wordt ook aandacht geschonken aan werken Jan toorop, dit was een tijdgenoot van Lalique.

Wat deed Lalique

Lalique startte van 1876 zijn carrière met het vervaardigen van juwelen, vanuit daaruit heeft hij zich verder ontwikkelt naar de glaskunst. Hij ontwierp ook diverse parfumflacons voor Coty en andere parfumhuizen.

Kom eens langs!

Museum Lalique is gevestigd in een oud rijksmonument.U kunt een gids inschakelen, die loopt dan met u mee en geeft uitleg bij de collectie. Ook kunnen bezoekers genieten van een lezing van de conservator. Bent u van plan langs te komen? Reserveer dan snel een plek. U kunt reserveren door te bellen, mailen of door onze online formulier in te vullen.